Prijzen hotelkamers in Peking omlaag

PEKING. In een poging de lege hotelkamers tijdens de Olympische Spelen alsnog vol te krijgen, hebben de ketens in Peking de prijzen aanzienlijk verlaagd. In het afgelopen jaar hebben ze hun prijzen soms tot het drievoudige verhoogd in de verwachting dat buitenlandse toeristen massaal de Chinese hoofdstad zouden aandoen voor de Olympische Spelen. ”Het aantal boekingen is zo laag, dat we wel verplicht zijn de prijzen weer te verlagen”, zei Zhang Ting, manager van het Zhongyu Century Grand Hotel over de tegenvallende belangstelling. Het hotel heeft nog voldoende plaats voor de periode tijdens de Spelen. Tot nu is slechts 30 procent van de 220 kamers besproken. Bijna alle bedrijven hebben hun prijzen aangepast, bleek uit onderzoek van het Franse persbureau AFP.