Pop en jazz in picknicksfeer

CD pop

Renske Taminiau: Waiting to Be Told ***

Het is mogelijk van een medicijnenstudie over te stappen naar muziek. Dat bewijst Renske Taminiau. Ze besloot een aantal jaren terug zich aan melden voor het conservatorium. Naar het schijnt gebeurde dat tijdens het ontleden van hersenen in een anatomieles, een bizarre situatie waarover ze de aandrang voelde een lied te schrijven. Zingen was altijd al haar manier om te ontspannen. Op haar debuut-cd Waiting to Be Told laat Taminiau zich horen als een zangeres met een brede smaak. Ze heeft een kleurrijk repertoire: kleine verstilde liedjes die aanhaken in de singer/ songwritertraditie, opgewekte pop, zacht wiegende jazz in picknicksfeer of flirts met de dancebeats van producer Perquisite. Taminiau componeerde en arrangeerde alles zelf. Met haar lichte stem fladdert ze ontspannen langs alle noten in haar eigen romantische universum. De begeleiding komt van haar vijfkoppige band vol conservatoriumtalent. Taminiau is een naam om te blijven volgen, zoals op de Wicked Jazz Sounds-avonden waar ze vaak te gast is.

    • Amanda Kuyper