Overige films

Behind the Red Door (Matia Karrell, 2002, VS). In betrekkelijk genuanceerd drama wordt fotografe Kyra Sedgwick na jaren weer geconfronteerd met haar steenrijke broer Kiefer Sutherland. Gaandeweg steken de demonen uit het verleden (de dood van hun moeder) en het heden (aids) de kop op. RTL8, 20.30-22.30u.

One Flew over the Cuckoo’s Nest (Milos Forman, 1975, VS). Onweerstaanbare succesverfilming van roman van Ken Kesey. Simulant Jack Nicholson activeert medepatiënten tot verzet tegen repressie in psychiatrische inrichting. Oscars voor film, regie, scenario, Nicholson en Louise Fletcher. Canvas, 22.30-0.40u.

Dirty Pretty Things (Stephen Frears, 2002, Eng). Minder overtuigend mengsel van thriller en melodrama over illegalen en asielzoekers in Londen. Nigeriaanse hotelportier vindt mensenhart in toiletpot. BBC1, 0.15-1.45u.