Op vakantie met wifiradio

De Phoenix, helemaal 2008

Ik ga met vakantie en ik neem mee: een wereldontvanger. Maar het is zo 2004 om via de kortegolf en middengolf op zoek te gaan naar vaderlandse zenders. Dan liever een hippe wifiradio (duizenden zenders, van all over the world) gekocht en op zoek naar een strand waar ze draadloze hotspots hebben. Peter Svensson van persbureau AP testte vier wifiradio’s die in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn en daar relatief weinig kosten. Svensson is het meest enthousiast over de Phoenix, een stereomodel dat met een lcd-scherm is uitgevoerd en gebruiksvriendelijk oogt. Voor zo’n 200 dollar (125 euro) heb je een apparaat waarmee je je kunt abonneren op podcasts, rss-feeds en livestreams. De Phoenix speelt ook mp3-bestanden af van een usb-stick. En het belangrijkste: de oplaadbare batterijen, zodat de radio even een tijdje mee kan naar het strand.

Marc Hijink

Zie voor meer digitale gadgets:nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink