Ik ben hier creatiever dan op kantoor

Erik van Veldhuijzen (27)

Studie: European Studies, Haagse Hogeschool (2001-2005) en MSc Information Systems Management Univeristy of Stirling, Schotland Werk: Business consultant bij Atos ConsultingWerkplek: Coffee Company, UtrechtLaptopmerk: DellDrinkt: White Chocolate SnowcapBrutomaandsalaris: 2.400 euro

Waarom werkt u in een café?

„Als consultant werk ik voornamelijk voor en bij klanten, maar ik hoef nu niet voor klanten aanwezig te zijn op kantoor. Op zulke momenten mag ik zelf bepalen waar ik werk. In de zomer is dat ongeveer de helft van mijn tijd, want het is dan rustiger bij de klanten. Ik merk dat ik hier creatiever ben dan op een groot kantoor. Ik kan mijn eigen muziek luisteren en me soms laten afleiden door iets wat niet met werk te maken heeft. Het is wat losser, dat werkt prettiger.”

Is het ook weleens lastig, zo alleen?

„Soms heb ik een knagend gevoel dat mijn baas wil weten waar ik ben. Maar we bellen meestal om door te geven of ik beschikbaar ben. Op kantoor zijn ook weinig collega’s aanwezig. Behalve op vrijdag. We hebben afgesproken dat iedereen dan probeert aanwezig te zijn, zodat we elkaar nog eens zien.’’

Gaat u nog met vakantie?

„Ik denk dat ik de hele zomer doorwerk. Dan ga ik in oktober een weekje naar Zuid-Europa. Ik kan zelf bepalen wanneer ik vakantie neem, maar nu zijn er veel collega’s met kinderen die in de zomer weg willen. Dan ga ik wel als het wat rustiger is.”

Leendert van der Valk

    • Leendert van der Valk