Gewonden door bulldozer Israël

Een 22-jarige Palestijn heeft gisteren met een bulldozer zestien mensen verwond in Jeruzalem. De chauffeur ramde enkele auto’s en een bus voordat hij werd doodgeschoten, zo meldde de politie. De aanval vond plaats in een straat op enkele honderden meters van het hotel waar senator Barack Obama gisteravond verbleef tijdens zijn reis door het Midden-Oosten. In een reactie zei Obama de aanslag „streng te veroordelen” en „Israël altijd te willen steunen om terrorisme het hoofd te bieden”. De Israëlische autoriteiten vrezen dat aanvallen met bulldozers een nieuwe tactiek zijn. Op 2 juli werden drie mensen in Jeruzalem gedood bij een bulldozeraanval door een Palestijn. Dit was de eerste Palestijnse aanslag in joods West-Jeruzalem sinds een gewapende man in maart acht studenten doodschoot in een joodse religieuze school. Tussen Israël en Hamas, dat de Gazastrook bestuurt, is een bestand van kracht. (NRC)