Gewokte broccoli

750 g broccoli1 varkenshaasje van ca. 250 gram2 lente-/bosuitjes100 g ongezouten cashewnotenzonnebloemolie4 eetlepels oestersaus

Er wordt steeds meer broccoli gegeten. Deze groente, vol vitamine A, B en C en foliumzuur en anti-oxydanten, heeft inmiddels de zevende plaats op de lijst van meest verkochte groenten bereikt. In deze tijd van het jaar is in Nederland gekweekte broccoli te koop. In de winter wordt broccoli geïmporteerd.

Het recept voor een hoofdgerecht voor 4 personen. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil dikke stelen en snijd ze eventueel enkele malen in de lengte door. Snijd het varkensvlees in dunne plakjes. Verwijder de vliesjes van de uitjes en snijd ze, inclusief het mooie groene deel van het loof, in stukken van 4 centimeter.

Giet een klein scheutje zonnebloemolie in de wok. Verhit de olie en rooster de cashewnoten. Schep ze uit de wok en houd ze apart. Giet opnieuw wat olie in de wok en verhit die. Bak het varkensvlees al roerend enkele minuten.

Giet ongeveer 200 milliliter water in de wok en breng aan de kook. Leg de broccoliroosjes in de wok en roerbak ze enkele minuten.

Voeg als de broccoli beetgaar en het vlees gaar is de lenteuitjes, cashewnoten en oestersaus toe. Schep alles even om en dien op. Eet bij dit gerecht basmatirijst.

Anne Scheepmaker

Morgen: spaghetti met amandelen en bottarga

    • Anne Scheepmaker