Film van de dag

Bruce Willis gedwongen teruggestuurd naar het verleden in 12 Monkeys (Terry Gilliam, 1995). Twelve monkeys Year:1995 Director: Terry Gilliam PHOTOS12

12 Monkeys. Het blijft intrigerend om de Hollywoodsterren Brad Pitt en Bruce Willis te zien in tegendraads gecaste rollen in de bizarre filosofische sf-film 12 Monkeys. Van regisseur en ex-Monty Python Terry Gilliam verwachten we niets anders dan dat droom en werkelijkheid door elkaar lopen. In deze film zet hij bovendien de logica van heden en verleden naar zijn hand. Willis speelt een ex-gevangene die terug in de tijd moet reizen om de mensheid in retrospectief te redden van zijn eigen wandaden, zoals een door mensenhanden gemaakt virus. Pitt is een gestoorde milieuactivist die niet kan voorzien dat zijn handelen een hoop morele en wetenschappelijke problemen zullen veroorzaken. Ook voor de film zelf. Want wat gebeurt er eigenlijk als je iets in het verleden verandert? Het eindresultaat is hypnotiserend.(Terry Gilliam, 1995). NET 5, 20.30-22.55u.

Dana Linssen

    • Dana Linssen