28 procent van de Nederlanders

28 procent van de Nederlanders Rotterdam. Aartje Alblas-Mast is 84 en woont zelfstandig in Rotterdam, boven de elektronicawinkel It’s. Ze is op weg naar haar vriend, die woont verderop. Aartje is geboren in Ameide, een dorp aan de Lek ten oosten van Rotterdam. Van dokter Els moet ze handschoenen dragen. Deze handschoenen die ze op de foto draagt, zijn nog van haar moeder geweest. Drinken mag ze van de dokter niet, maar roken is geen probleem. Vorig jaar rookte 28 procent van alle volwassenen (15 jaar en ouder) in Nederland. Dat onderzocht TNS-Nipo voor anti-tabaksstichting Stivoro. Het percentage rokende mannen ligt iets hoger dan dat van vrouwen. Ook zijn er meer rokers onder laagopgeleiden. 63 procent van de rokers in Nederland heeft weleens geprobeerd te stoppen maar slaagde daar niet in. Bij 30 procent lukte het wel. Aartje Alblas-Mast behoort tot de 7 procent van de rokers die geen poging tot stoppen doet. Meer dan tweederde van de rokers maakte bij zijn laatste stoppoging geen gebruik van hulpmiddelen, methodes of deskundigen. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Aan de hand van de foto wordt een statistisch gegeven van ‘de Nederlander’ belicht. Foto Ad Nuis Nuis, Ad

Aartje Alblas-Mast is 84 en woont zelfstandig in Rotterdam, boven de elektronicawinkel It’s. Ze is op weg naar haar vriend, die woont verderop. Aartje is geboren in Ameide, een dorp aan de Lek ten oosten van Rotterdam. Van dokter Els moet ze handschoenen dragen. Deze handschoenen die ze op de foto draagt, zijn nog van haar moeder geweest. Drinken mag ze van de dokter niet, maar roken is geen probleem. Vorig jaar rookte 28 procent van alle volwassenen (15 jaar en ouder) in Nederland. Dat onderzocht TNS-Nipo voor anti-tabaksstichting Stivoro. Het percentage rokende mannen ligt iets hoger dan dat van vrouwen. Ook zijn er meer rokers onder laagopgeleiden. 63 procent van de rokers in Nederland heeft weleens geprobeerd te stoppen maar slaagde daar niet in. Bij 30 procent lukte het wel. Aartje Alblas-Mast behoort tot de 7 procent van de rokers die geen poging tot stoppen doet. Meer dan tweederde van de rokers maakte bij zijn laatste stoppoging geen gebruik van hulpmiddelen, methodes of deskundigen.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Aan de hand van de foto wordt een statistisch gegeven van ‘de Nederlander’ belicht.