100 jaar geleden in productie: T-Ford

100 jaar geleden in productie: T-Ford Richmond, 23 juli. Engelsman Peter Williams schildert de T-Ford na, de eerste auto die door autofabrikant Henry Ford precies 100 jaar geleden in massaproductie werd genomen. Door deze manier van werken aan de lopende band was het een betaalbare auto. Niet in de laatste plaats voor werknemers van Ford, die precies genoeg verdienden om voor een T-Ford te kunnen sparen. In 1918 was de helft van de auto’s in de VS een T-Ford. Om de productie niet te ingewikkeld te maken werd de auto voornamelijk in het zwart gemaakt. Tussen 1908 en 1926 werden 15 miljoen T-Fords verkocht. Foto Reuters Peter Williams of England works on a painting of a Model T Ford car at the 100th anniversary celebration of the Ford Model T in Richmond, Indiana July 22, 2008. REUTERS/Brent Smith (UNITED STATES) Reuters