1 fotograferen

1 fotograferen 5 redenen om thuis te blijven Zoek de verschillen tussen vroeger en nu colorwar2008.com/submissions/youngnow Twee foto’s naast elkaar. Op beide iemand met een speldje in het haar, een tas over de schouder, identieke houding, blik, energie, lach. Het is dezelfde vrouw, maar wel met 35 jaar tijdsverschil. Alle inzendingen van de serie YoungMe-NowMe op Colorwars2008 zijn fascinerend. Je blijft zoeken naar de verschillen en vooral de overeenkomsten. De opdracht luidde in alle gevallen: zoek een foto van jezelf als kind en ensceneer ’m opnieuw. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om te photoshoppen, hooguit om de kleur hetzelfde te krijgen. Maar nodig is dat niet. Als je een baby van negen maanden op schoot ziet zitten bij mama en in het plaatje ernaast een man van 109 kilo is dat al opzienbarend genoeg. In beide gevallen een rood vest – dat dan weer wel – maar verder? Een plaatje van vader en zoon in de jaren zestig lijkt juist sprekend op dat van vader en zoon in 2008. Vaders haar is van kleur verschoten, zoon is groot, maar het stoepje is exact hetzelfde. De wedstrijd is gestreden, maar inzenden kan nog steeds. (CJ) Alle inzendingen van de serie YoungMe-NowMe op Colorwars2008 zijn fascinerend. colorwar2008.com/submission/youngnow

Zoek de verschillen tussen vroeger en nu

colorwar2008.com/submissions/youngnow

Twee foto’s naast elkaar. Op beide iemand met een speldje in het haar, een tas over de schouder, identieke houding, blik, energie, lach. Het is dezelfde vrouw, maar wel met 35 jaar tijdsverschil. Alle inzendingen van de serie YoungMe-NowMe op Colorwars2008 zijn fascinerend. Je blijft zoeken naar de verschillen en vooral de overeenkomsten. De opdracht luidde in alle gevallen: zoek een foto van jezelf als kind en ensceneer ’m opnieuw. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om te photoshoppen, hooguit om de kleur hetzelfde te krijgen. Maar nodig is dat niet. Als je een baby van negen maanden op schoot ziet zitten bij mama en in het plaatje ernaast een man van 109 kilo is dat al opzienbarend genoeg. In beide gevallen een rood vest – dat dan weer wel – maar verder? Een plaatje van vader en zoon in de jaren zestig lijkt juist sprekend op dat van vader en zoon in 2008. Vaders haar is van kleur verschoten, zoon is groot, maar het stoepje is exact hetzelfde. De wedstrijd is gestreden, maar inzenden kan nog steeds. (CJ)