Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is acteur Dick van den Toorn, een vertrouwd gezicht op De Parade. Dit jaar speelt hij zijn eenmansvoorstelling Groeten uit Den Ilp waarvoor kluizenaar, kunstenaar en bruidenverzamelaar Anton Heijboer de grote inspiratiebron was. Presentatie: Jellie Brouwer. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Wim Brands praat met Marten Jongema, conservator van het Stedelijk Museum, over de tentoonstelling Deep Screen, digitale kunst. Verder over de plannen van het Stedelijk tijdens het komende jaar, als het museum tijdelijk geen vaste huisvesting heeft. Suzanne Kern vertelt over het lied Laat me van Ramses Shaffy. Vanaf vandaag is er gedurende de zomer dagelijks een Radioboek te horen. Als eerste: De Snelhechter – een modern sprookje van Ruth Lasters. Radio 6, 20.02-22.00u.

In concert: Passaat. Muziek uit India. Opnames van bansurimeester Hariprasad Chaurasia in het Concertgebouw Amsterdam en zangeres Kaushiki Chakrabarty in Rasa, Utrecht. Radio 6, 22.02-0.00u.

Folio Aandacht voor het Japanse Spekk-label: hypnotische klavecimbel-drones en sfeervolle technodub. Radio 6, 0.02-1.00u.