Overige films

Play It to the Bone (Ron Shelton, 1999, VS). Sportfilm-regisseur Shelton maakt zwakke beurt met drama over de bevriende tweederangs boksers die onverwacht tegen elkaar moeten vechten: Woody Harrelson en Antonio Banderas. Gaat vooral over hun autorit van Los Angeles naar Las Vegas. RTL5, 20.30-22.50u.

Two If by Sea (Bill Bennett, 1996, VS). Sandra Bullock is lichtpuntje in romantische komedie over voortvluchtig stel dat een schilderij heeft gestolen. RTL8, 20.30-22.15u.

Star Trek: Insurrection (Jonathan Frakes, 1998, VS). Negende aflevering in bioscoopreeks naar tv-serie. Vertrouwd avontuur o.l.v. kapitein Jean-Luc Picard (Patrick Stewart). Behelst een door F. Murray Abraham belaagde planeet waar je eeuwig jong kunt blijven. Veronica, 22.20-0.15u.

Shine (Scott Hicks, 1996, Aus/Eng). Sentimentele, zwaar bekritiseerde, maar door publiek gewaardeerde filmbiografie over de Australische pianist David Helfgott, die na een tirannieke opvoeding en concertstress in een inrichting belandde. Tien jaar later bloeide hij op onder de hoede van een overmatig liefderijke vrouw. Geen psychologische duiding, maar Rush speelt heel mooi de hoofdrol. BBC1, 0.20-2.00u.

The Road to Rio (Norman Z. McLeod, 1947, VS). Vijfde van de zeven succesrijke Road-films – exotisch-romantische avonturenkomedies met Bob Hope, en Bing Crosby. Muzikanten redden erfgename. Gastrol van de Andrews Sisters. Morgen, BBC2, 12.20-14.00u.

Charlie & Louise: Das doppelte Lottchen (Joseph Vilsmaier, 1993, Dui). Jeugdfilm. Twee 11-jarige meisjes ontdekken dat ze tweeling zijn en wisselen van plaats. Morgen, Ketnet, 13.30-15.00u.