Op vakantie met een wifi-radio

phoenix_wifi_radio.jpgIk ga op vakantie en ik neem mee: een wereldontvanger. Maar het is zo 2004 om via de kortegolf en middengolf op zoek te gaan naar vaderlandse zenders. Dan liever een hippe wifi-radio (duizenden zenders, van all over the world) gekocht en op zoek naar een strand waar ze draadloze hotspots hebben. Je kunt het ding natuurlijk ook thuis op het terras zetten.

Peter Svensson van persbureau AP testte vier wifi-radio’s die in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn en daar relatief weinig kosten. Svensson is het meest enthousiast over de Phoenix, een stereomodel dat met een lcd-scherm is uitgevoerd en er erg gebruiksvriendelijk uitziet. Voor zo’n 200 dollar (125 euro) heb je een apparaat waarmee je je kunt abonneren op podcasts, rss-feeds en natuurlijk live-streams.
De Phoenix speelt ook mp3-bestanden af van een usb stick of flashcard. En het belangrijkste: de oplaadbare batterijen, zodat de radio even een tijdje mee kan naar het strand.

Lees hier de volledige test.

    • Marc Hijink