IJsberen terug in Blijdorp

IJsberen terug in Blijdorp Rotterdam. Na acht jaar is de ijsbeer terug in Blijdorp. Nu zit alleen Tania nog in het nieuwe verblijf, maar binnenkort krijgt ze gezelschap van twee ijsberen uit Dierenrijk in Mierlo. IJsberenverblijf Arctica is een geschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp voor het 150ste jubileum. Het bestaat uit een toendralandschap met een bassin waarin de dieren ook onder water zijn te zien. De officiële opening is in het najaar. Foto Peter Hilz Nederland, Rotterdam, 21 juli 2008, IJsbeer, Nieuwe IJSBERENVERBLIJF in Diergaarde BLIJDORP is OPEN voor publiek. IJsbeer Tania (op 23 december 1990 in Blijdorp geboren en nu weer in de Diergaarde terug) is al helemaal gewend aan haar nieuwe onderkomen. Ze wandelt graag een stukje, ligt te rollebollen op de grond of neemt een frisse duik in het water. Over enkele weken krijgt zij gezelschap van twee ijsberen uit het Dierenrijk te Mierlo. Het verblijf is onderdeel van het veel grotere Arctica en bestaat uit een ruim toendralandschap met een bassin waar de dieren zowel in als onder water zijn te bewonderen. Een gigantische ruit biedt namelijk zicht op de behendige zwemmers. Het ruimtelijk effect is groot omdat het verblijf als een theatertribune oploopt en eindigt met een brede droge gracht. Hierdoor gaat Arctica in feite naadloos over in het achterliggende landschap.Er is een apart mannenverblijf en een vrouwengedeelte, die desgewenst met elkaar kunnen worden verbonden. De offici‘le opening zal dit najaar plaatsvinden.Het ijsberenverblijf is eenJubileum -geschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. foto; Peter Hilz Hilz, Peter