Fotoprijs voor `de duurzaamheid`

Rotterdam, 22 juli. Sinds dit jaar is er een nieuwe internationale fotoprijs met als thema `duurzaamheid`. De jury van de Prix Pictet, die wordt geleid door de Nobelstichting en voormalig VN secretaris-generaal Kofi Annan, heeft uit een groep van 200 fotografen, afkomstig uit 43 landen, een shortlist van achttien mogelijke winnaars samengesteld. Uit het ingezonden werk - onder meer van Carl de Keyzer, Edward Burtynsky en Munem Wasif - selecteerde de jury vooral bijdragen die betrekking hebben op globaliseringsproblematiek. De winnaar ontvangt 62.000 euro. Daarnaast krijgt een van de geselecteerde fotografen een nieuwe opdracht met als thema `water` waarvoor een bedrag van 25.000 euro ter beschikking wordt gesteld. Beide winnaars worden op 30 oktober bekend gemaakt. De Prix Pictet-tentoonstelling, die bestaat uit het werk van de genomineerden, zal in verschillende steden worden getoond. De expositie is in november in Dubai te zien en zal van 29 oktober tot 8 november worden getoond in het Palais de Tokyo, in Parijs.