Film van de dag

Hard Times. RTL 7 gooit de beuk erin vanavond met twee boksfilms. Wie het na het flauwe Play it to the Bone (20.30 uur), waarin Antonio Banderas en Woody Harrelson elkaar in Las Vegas knock out proberen te slaan, nog niet zat is, die kan in Hard Times de grandeur van het genre meemaken (bloed, zweet, talkpoeder) met één van de glansrollen van Charles Bronson (de harmonicaspeler uit Once Upon a Time in the West). Bronson is de zwijgzame Chaney die op het hoogtepunt van de Amerikaanse depressie in New Orleans probeert te overleven door met zijn blote vuisten een grijpstuiver bij elkaar te verdienen. Film en boksen als symbool voor het leven hebben een lange geschiedenis: een van de eerste dingen die Thomas Edison met zijn kinetoscoop filmde was een bokswedstrijd. (Walter Hill, 1975). RTL 7, 22.50-00.35u.

Dana Linssen