De McCanns niet langer verdacht

Justitie in Portugal heeft het onderzoek naar de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann gisteren stopgezet. Daarmee zijn de ouders van het driejarige meisje zijn niet langer verdacht. Openbaar aanklager Fernando Pinto Monteiro zei gisteren dat het onderzoek naar de verdachten niets heeft opgeleverd. Veertien maanden geleden verdween de peuter tijdens een vakantie in de Portugese Algarve. De ouders begonnen een zoektocht, maar werden later zelf door justitie in Portugal als verdachten aangemerkt. De zaak kreeg veel aandacht in de media. Tijdens een persconferentie zei het echtpaar Kate and Gerry McCann gisteren „opgelucht” te zijn, maar „geen reden tot vreugde” te zien. De zoektocht naar hun dochter zeiden ze „nooit te zullen opgeven”. Later deze week mogen advocaten van het echtpaar de Portugese politiedossiers inzien. Ze hopen dat informatie daaruit privédetectives kan helpen met de zoektocht. (BBC)