CBS krijgt geen straf voor `nipple-gate`

NEW YORK, 22 juli. De Amerikaanse televisiezender CBS blijft een boete van 550.000 dollar bespaard voor het uitzenden van een scène waarin een borst te zien is van zangeres Janet Jackson. Het Hof van Beroep wees gisteren de eerdere veroordeling af om CBS ruim een half miljoen dollar te laten betalen. ”De zender is niet verantwoordelijk voor het optreden van Janet Jackson en Justin Timberlake in 2004”, aldus de rechter. De populaire zanger had tijdens een optreden bij de finale van de Superbowl zo hard aan het borststuk van Jackson getrokken, dat een van haar borsten zichtbaar werd voor tientallen miljoenen tv-kijkers. Dit leidde in het preutse Amerika tot een groot schandaal. De mediawaakhond Federal Communications Commission (FCC) vond dat CBS met `nipple-gate`, zoals de affaire in Amerika werd genoemd, had bijgedragen tot `onfatsoen` en legde de zender een boete op.