Bramentaart

Als het over zomerfruittaarten gaat, zijn de meest ongecompliceerde recepten vaak de lekkerste. Een bodem van gemalen koekjes, een vulling van ricotta en mascarpone en een wagonlading zoet, sappig fruit. Meer heb je niet nodig.

60 g roomboter

250 g almond cookies (of digestives)

250 g mascarpone

250 g ricotta

125 ml slagroom

75 g suiker

geraspte schil van een (onbespoten) citroen

eventueel: 2 eetlepels limoncello (Italiaanse citroenlikeur)

ongeveer 600 g bramen

verder: 1 lage taartvorm met losse bodem

Smelt de boter op laag vuur. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn of wikkel ze in een schone theedoek en sla er op los met een deegroller om ze te verkruimelen. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en bekleed hiermee de bodem en wanden van de taartvorm. Druk alles goed aan. Zet de taartbodem minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Doe de mascarpone, ricotta, slagroom, suiker en citroenrasp in een kom en klop met een elektrische mixer tot een gladde room. Voeg desgewenst ook de limoncello toe. Schenk de room in de taartvorm en verdeel met een spatel gelijkmatig over de bodem. Verdeel het fruit over de taart en serveer direct.

Janneke Vreugdenhil

Stuur jouw beste zomertaartrecept naar www.nrcnext.nl/koken

    • Janneke Vreugdenhil