AEX wordt aangevuld

De AEX-index, de belangrijkste graadmeter van de Amsterdamse effectenbeurs, zal begin september weer worden aangevuld tot 25 fondsen. De index bestaat momenteel als gevolg van overnames slechts uit 21 bedrijven.

Het is voor het eerst dat Euronext besluit tot een extra herziening van de index. Dit gebeurde tot nu toe slechts eenmaal per jaar, in maart. Na consultatie met marktpartijen is er nu een nieuwe ronde ingelast, vooral omdat het de afgelopen jaren vaak voorkwam dat de AEX een groot deel van het jaar uit minder dan 25 fondsen bestond. De nieuwelingen in de AEX worden 1 augustus bekendgemaakt en zullen op 2 september worden opgenomen. Het gaat waarschijnlijk om onder meer uitzender USG People en ingenieursbureau Fugro. Zij vervangen uitvallers als uitzender Vedior en handelshuis Hagemeyer, die zijn overgenomen. Ook de AMX-index voor middelgrote bedrijven wordt opnieuw ingedeeld.