57 procent van de Nederlanders

Gerard van Dijk (67) zit sinds een paar weken in verzorgingstehuis Ludwina in Boxtel. Hij heeft longkanker. Volgens zijn zus komt de longkanker door het schilderen en niet van het roken. Gerard heeft vroeger bij de marine gezeten. Hij heeft gevaren op de kruiser Hr. Ms. Zeven Provinciën uit 1953. Toen was hij nog een broekie, volgens zijn zus. De zussen van Gerard dragen allebei een bril. Dat is niet heel verrassend, boven de 55 jaar heeft bijna iedereen een bril. Het oog wordt minder flexibel en kan niet meer goed scherpstellen op voorwerpen dichtbij. Om de krant te lezen is dan een bril met positieve glazen nodig. In Nederland dragen meer vrouwen dan mannen een bril. Gemiddeld draagt 57 procent van de Nederlanders een bril. Dat onderzocht het CBS in 2003. De Nederlander wil graag een moderne bril voor zo weinig mogelijk geld. We kopen gemiddeld om de vier jaar een nieuwe. Misschien hebben de zussen van Gerard ook net nieuwe monturen. Foto Ad Nuis Nuis, Ad

Gerard van Dijk (67) zit sinds een paar weken in verzorgingstehuis Ludwina in Boxtel. Hij heeft longkanker. Volgens zijn zus komt de longkanker door het schilderen en niet van het roken. Gerard heeft vroeger bij de marine gezeten. Hij heeft gevaren op de kruiser Hr. Ms. Zeven Provinciën uit 1953. Toen was hij nog een broekie, volgens zijn zus. De zussen van Gerard dragen allebei een bril. Dat is niet heel verrassend, boven de 55 jaar heeft bijna iedereen een bril. Het oog wordt minder flexibel en kan niet meer goed scherpstellen op voorwerpen dichtbij. Om de krant te lezen is dan een bril met positieve glazen nodig. In Nederland dragen meer vrouwen dan mannen een bril. Gemiddeld draagt 57 procent van de Nederlanders een bril. Dat onderzocht het CBS in 2003. De Nederlander wil graag een moderne bril voor zo weinig mogelijk geld. We kopen gemiddeld om de vier jaar een nieuwe. Misschien hebben de zussen van Gerard ook net nieuwe monturen.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Aan de hand van de foto wordt een statistisch gegeven van ‘de Nederlander’ belicht.