5 spelen

Vang de bananen

Schattige beestjes

www.orisinal.com

Sommige computerspelletjes zijn gewoon leuk omdat ze zo mooi gemaakt zijn. Op de site www.orisinal.com kun je kiezen uit maar liefst zestig spelletjes. Allemaal zijn ze heel simpel, maar mooi gemaakt. Niet in de laatste plaats om de lieftallige muziekjes. Soms ben je een schattig konijntje dat via een soort klokkenspel de lucht in huppelt onder begeleiding van cellomuziek. Klik op het plaatje van een bij en je moet met een grote bellenblaas zoveel mogelijk bijen in één bel vangen. Weer ergens anders voer je eendjes met eikels of schakel je krabben uit met een jojo. Je moet voor de meeste spelletjes wel echt een goede controle hebben over je muis om een beetje een score te behalen, maar het zijn zeker ook leuke – en verantwoorde – spelletjes voor kleine kinderen. Via de site kun je bovendien iemand ook een vers geplukt digitaal bosje bloemen sturen, inclusief een soft pianomuziekje. Of mokken, klokken en T-shirts kopen in de online winkel. (MB)