4 Tuinieren

Kiwano: smaakt nergens naar

Groene vingers

www.tuinadvies.be

Heb je groene vingers én een tuin, dan is tuinadvies.be een handige site. Iedere maand verschijnt een tuinkalender met wat je in deze periode allemaal kunt doen: zaaien, snoeien of oogsten. Ook lees je tips over ongediertebestrijding en ongewone planten. Maar zelfs voor de tuinlozen is de site nuttig: ideeën voor balkon- of kamerplanten genoeg. Ook barst de site van de vitaminen, in de vorm van info over groenten en fruit en hoe je deze klaarmaakt. Ooit gehoord van de kiwano, of stekelaugurk? Wel, deze doornige oranje vrucht is meer voor de sier en smaakt bijna nergens naar. Verder lees je hoe je groenten bewaart en ook welke groenten het libido bevorderen. Bepaalde vitamines en mineralen hebben namelijk een stimulerende werking. Kropsla is een uitblinker, vooral in het melkachtige sap van de nerven zitten liefde-opwekkende stoffen. Niet wegsnijden dus. (IdV)

Met bijdragen van Marieke Buijs, Carola Janssen, Sofie Vanlommel, Irene de Vette en David Vlietstra