3 rekenen

Hé, die ballon plakt op haar buik!

Pytagora Suitchi

Zoek op de termen‘Pythagoras Switch’ op YouTube

Wiskunde is leuk! Dat kon de juf in de vierde klas wel beweren, in Japan bewijzen ze dat het echt kan. De televisieshow voor kinderen, Pythagoras Switch, toont in afleveringen van vijftien minuten allerlei ingenieuze toepassingen van wiskundige wetten. Op YouTube en GoogleVideo vind je via de zoekterm ‘Pythagoras Switch’ tal van filmpjes waarin heren in maatpak of ninja’s algoritmisch wandelen en luciferstokjes verrassende gedaantes aannemen. Het meest vermakelijk zijn echter de constructies, gemaakt uit huis- tuin- en keukenmateriaal aan het begin. Een knikker, balletje of luciferdoosje legt een heel parcours rollend af, via rolwagentjes, injectiespuiten, katapulttechnieken en magneten. Het parcours eindigt telkens op met de kreet ‘Pitagora Suitchi!’ En het rekenen kan beginnen. (SV)