2 woordspelen

Verrassende nieuwe uitspraken

Woordkaas

www.woordkaas.nl

Een illusie rijker. Waarom zeg je dat eigenlijk nooit? Het is een prachtig uitgangspunt. Je haalt nog net de trein: perron-geluk. De site www.woordkaas.nl verzamelt begrippen die je net even op je andere been zetten. Het zijn niet allemaal woordspelingen, maar het is altijd spelen met woorden. Op de vierkante millimeter soms. Bruesli. Een vorm van vechtende muesli stel je je daar bij voor. In een mooi kadertje dat net even wat extra geeft. Een verkeersbord naar Stadsbosbeheer bijvoorbeeld. Bij elke klik krijg je een nieuwe woordkaas voorgetoverd, meer is er op de site niet te beleven. Wel kun je Woordkaas op je eigen site, blog of hyve integreren (embedden in internettermen) en mag je zelf ook suggesties insturen. De Woordkaas-jury is „streng noch rechtvaardig”, dus het blijft spannend of jouw idee de selectie overleeft. Sluit af met een hekje. (CJ)