1 beroemd

Iedereen kan voortaan een stijlicoon zijn op de cover van een tijdschrift.

Op de cover van een tijdschrift

www.magmypic.com

Om op de cover van een tijdschrift te staan moet je of een model zijn, of een BN’er, of iets geweldigs hebben bereikt. Mensen die niet in één van deze categorieën vallen – een hele grote groep – kunnen terecht bij de website magmypic.com. Daar kun je je eigen foto uploaden en deze op de voorkant van een tijdschrift plaatsen. Je kunt kiezen uit 27 niet-bestaande tijdschriften, waarvan de meeste persiflages zijn op bestaande tijdschriften. Zo kun je van jezelf een stijlicoon maken op de cover van Vague of een sportheld op de cover van Sports Celebrated. E Player lijkt frappant veel op de Playboy, en Life lijkt op Time. Op de cover komen er naast je hoofd lovende teksten te staan, zoals ‘The world’s most famous’ of ‘Patriot of the year’. Twee uitzonderingen hierop zijn de tijdschriften Nerd en Moron, waar je ineens de nerd danwel de moron van het jaar bent. Die zijn natuurlijk heel geschikt om een ander te plagen. Wil je iemand op een meer positieve manier verrassen, dan kan dat met Bride, Graduate of Expecting. De afbeelding is 400 bij 500 pixels, maar je kunt ook producten kopen waar de afbeelding op geprint is: onderzetters en muismatten en zo. Een mok met ‘nerd of the year’ erop: misschien iets voor je collega? (DV)