Paul Simon wil geld van Japanse klokkenmaker

New York, 21 juli. De Amerikaanse zanger Paul Simon klaagt een Japanse klokkenmaker aan die zonder toestemming de melodie van zijn lied Bridge over Troubled Water heeft gebruikt. Simon eist 5 miljoen dollar (3,1 miljoen euro) schadevergoeding, omdat het bedrijf Rhythm Watch Co zonder toestemming de hit uit 1970 in een klok heeft verwerkt. Van het model Grand Nostalgia Clock, zijn in drie jaar 40.000 exemplaren verkocht. Behalve Bridge over Troubled Water klinkt ook een aantal maal per dag My Way van Frank Sinatra als de klok slaat. Volgens Simon heeft het bedrijf met zijn lied de afgelopen jaren zo'n 5 miljoen dollar winst gemaakt. Als het bedrijf de zanger netjes auteursrechten had betaald, was Rhythm Watch niet meer dan één miljoen dollar kwijt geweest. Bridge Over Troubled Water was een van de laatste liedjes die het duo Simon & Garfunkel opnam, alvorens in 1970 uit elkaar te gaan. Het is sindsdien ook door zo`n zestig andere artiesten opgenomen, onder wie Aretha Franklin en Elvis Presley.