Multitaskende oren

Kleinste bluetoothset ter wereld

Is dit een zetpil of een tampon? Matthias Lange, een jonge Duitse ontwerper, bouwde de Pillete, de kleinste bluetooth headset ter wereld. Amper één centimeter steekt deze ampul uit je oor, maar dankzij de ‘high performance microphone’ wordt het stemgeluid goed opgevangen. Het gaat om een conceptversie met „een supercoole formfactor”, vindt weblog intomobile.com. Vertel dat straks maar aan de huisarts als die je bluetooth-oor moet verwijderen na een avondje stappen. Een andere firma verzon de Bluepointer: een draadloos oor waarmee je zes uur lang kunt praten, maar die je ook als laser pointer kunt gebruiken (handig voor presentaties). Dankzij het ingebouwde ledlampje is het ook een zaklamp. Deze multitaskende oren koop je voor 90 dollar online. Reken op verbaasde blikken als er opeens een rode straal uit je linkeroor priemt.

Marc Hijink

Zie voor meer digitale gadgets:www.nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink