Met 400 km per uur over de Maas

Met 400 km per uur over de Maas Rotterdam. Piloot Mike Mangold trekt zijn toestel vlak voor de Erasmusbrug recht naar boven, om vervolgens opnieuw (maar dan in omgekeerde richting) met snelheden tot 400 kilometer per uur het vliegparcours over de Maas af te leggen. Mangold (een voormalig Top Gun-piloot van het Amerikaanse leger die zich ooit uit een brandende F-4 moest bevrijden) wist de finale van de Red Bull Air Race in Rotterdam gisteren niet te bereiken. Zo’n 50.000 toeschouwers zagen hoe de Brit Paul Bonhomme de behendigste was. Foto Reuters U.S. pilot Mike Mangold competes in front of the Erasmus Bridge during qualifying at the fourth stage of the Red Bull Air Race World Series in Rotterdam July 19, 2008. REUTERS/Joerg Mitter/Handout (NETHERLANDS). NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. REUTERS