Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

ik@nrc.nl

Als ‘Schrijver in de klas’ breng ik een bezoek aan groep 6 van een plaatselijke basisschool. De kinderen zijn reuze nieuwsgierig naar het leven van een echte schrijver en stellen volop vragen. Ik vertel ze dat het hard werken is om je brood te kunnen verdienen met schrijven. Dat manuscripten meestal worden afgekeurd door uitgeverijen. Dat ik soms wel een week op een kort verhaal zit te broeden. En dat ik ook regelmatig ’s avonds en in het weekeinde moet werken aan een opdracht.

Dan steekt de juf haar vinger op. Hé, denk ik, altijd leuk, zo’n actieve leerkracht. Ik geef de juf het woord. „Eh, meneer Eus, bent u alleen schrijver, of heeft u ook nog echt werk?”

Stuur ook eens een ‘ikje’ in! Ga daarvoor naar nrc.nl/ik