Gesprekken paus met slachtoffers misbruik `pr-stunt`

Sydney, 21 juli. Organisaties van slachtoffers hebben gesprekken van paus Benedictus XVI met slachtoffers van seksueel misbruik afgedaan als een pr-stunt. Tijdens de laatste dag van zijn bezoek aan Sydney ter gelegenheid van de Wereldjongerendagen, een groot internationaal katholiek jongerenfestival, sprak Benedictus vandaag met twee mannen en twee vrouwen die zijn misbruikt door Australische priesters. Volgens de organisaties van slachtoffers waren de vier speciaal door het Vaticaan geselecteerd omdat zij niet zouden willen praten over heikele kwesties als compensatie. Ook hekelden de groeperingen dat de gesprekken achter gesloten deuren werden gehouden. Zaterdag bood de paus namens de Rooms-Katholieke Kerk zijn excuses aan voor seksueel misbruik van kinderen door Australische priesters.