Film van de dag

Schets van ‘small town America’ in Where the Heart is (Matt Williams, 2000). Where the Heart Is Year: 2000 Director: Matt Williams Ashley Judd Natalie Portman James Frain PHOTOS12

Where the Heart is. Natalie Portman was dankzij de Star Wars-film The Phantom Menace al een ster toen zij een jaar later te zien was in het veel kleinere en bescheidener Where the Heart is. Met haar rol van de zeventienjarige ongehuwde moeder Novalee Nation (what’s in a name) die met haar zoontje Americus (idem) in een verlaten supermarkt woont, gaf Portman al aan oog te hebben voor eigenzinnige, sociaal-geëngageerde personages. Desondanks is deze schets van small town America misschien iets te zoet, té toevallig en te fragmentarisch naar ieders smaak. De Amerikaanse criticus Roger Ebert merkte op dat Portmans Novalee ,,het geluk had dat ze terechtkomt in een stadje dat geheel en al bevolkt wordt door character actors.’’ Maar juist daarom kijken we misschien toch zo graag naar de film.(Matt Williams, 2000). BBC 1, 00.05-02.00u.

Dana Linssen

    • Dana Linssen