Emissie Britse bank mislukt

Londen, 21 juli. HBOS, de grootste hypotheekverstrekker van Groot-Brittannië, heeft maar een klein deel van zijn nieuw uitgegeven aandelen weten te verkopen. De Britse bank gaf vanmorgen aan dat beleggers slechts op 8,3 procent van de in april uitgeschreven emissie hebben ingetekend. De zogeheten claimemissie was bedoeld om bestaande aandeelhouders met een flinke korting aandelen te laten kopen. De laatste dagen daalde de koers van het aandeel HBOS echter tot onder de aanbiedingsprijs van 275 pence per stuk, waardoor alle korting verdampte. HBOS, dat veel te lijden heeft onder de aanhoudende kredietcrisis, heeft zich door een garantstelling van de zakenbanken Morgan Stanley en Dresdner Kleinwort al wel verzekerd van het totaalbedrag van 4 miljard pond sterling (5 miljard euro).