een weekeinde vol voetbal

NAC Breda houdt uitzicht op deelname aan de voorronde van het toernooi om de UEFA Cup. De formatie van trainer Robert Maaskant won zaterdag voor de Intertoto van het Noorse Rosenborg: 1-0. Volgende week zondag is de return in Noorwegen. NAC, vorig seizoen derde in de reguliere competitie en zwak in de play-offs, kwam na bijna twintig minuten op voorsprong. Matthew Amoah was verantwoordelijk voor de openingstreffer. De Ghanees scoorde nadat doelman Rune Almenning Jarstein, toch international, een schot van Anthony Lurling had losgelaten.

Chelsea stelt alles in het werk om Kaka over te nemen van AC Milan. Volgens Diogo Kotscho, zaakwaarnemer van de 26-jarige Braziliaanse middenvelder, heeft de Londense voetbalclub een bod van 100 miljoen euro uitgebracht. De duurste transfer ooit is die van Zinedine Zidane van Juventus naar Real Madrid in 2001. De Madrilenen betaalden 80 miljoen euro.

SC Heerenveen is verrassend onderuit gegaan in de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Eindhoven. De eredivisionist verloor met 4-0 bij de Eindhovenaren. Heerenveen speelde vanaf de 40ste minuut wel met tien man, omdat scheidsrechter Janssen doelman Brian Vandenbussche met een rode kaart van het veld stuurde.

John Heitinga heeft zijn eerste doelpunt voor Atletico Madrid gemaakt. De oud-Ajacied nam de openingstreffer voor zijn nieuwe Spaanse werkgever voor zijn rekening in de oefenwedstrijd tegen het Mexicaanse Tigres. Diego Forlan bracht Atletico op 2-0, maar de Mexicanen maakten er nog 2-2 van. Atletico speelt momenteel een toernooi in Mexico.

Gerard Kerkum is tijdens de Jubileumreceptie van Feyenoord benoemd tot bondsridder van voetbalbond KNVB. De voormalige aanvoerder bekleedde de functies van bestuurslid en voorzitter. In 2006 stond hij aan het hoofd van de commissie-Kerkum, die Jorien van den Herik adviseerde op te stappen als voorzitter van Feyenoord. Vervolgens nam Kerkum tijdelijk de taken van president-commissaris op zijn schouders.

Landskampioen PSV is de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdag begonnen met een ruime oefenzege op VV Gestel: 11-1. Ajax kende aanzienlijk meer problemen met Noordwijk. Bij rust was de stand 2-2, onder andere door twee treffers van Noordwijk-spits Jeroen Ketting. In de tweede helft liep de ploeg van trainer Marco van Basten uit naar 5-2. De trainers Huub Stevens (PSV) en Van Basten zaten zaterdag voor het eerst op de bank bij hun nieuwe club.

Ismaïl Aissati heeft met Ajax overeenstemming bereikt over een vierjarig contract. De negentienjarige middenvelder werd zaterdag medisch gekeurd en zet vandaag zijn handtekening onder een verbintenis met de Amsterdammers. Ajax bereikte vrijdag al een akkoord met PSV over een overgang van Aissati.

Giovanni van Bronckhorst heeft besloten zijn interlandcarrière voort te zetten. Dat zei de Feyenoorder tijdens de open dag van de Rotterdamse club. De 33-jarige Van Bronckhorst gaf zichzelf vorige maand na de uitschakeling tegen Rusland op het Europees kampioenschap wat bedenktijd. Van Bronckhorst speelde tot dusverre 81 interlands voor Oranje.