De zomer komt terug

De zomer zit in een flinke dip, maar herstel is in zicht. Door een depressie vandaag boven Denemarken drijven er bewolking en regen over ons land en trekt de wind aan zee aan tot hard. De depressie gaat komende nacht via Duitsland richting Polen.

Vannacht is er nog vrij veel bewolking. Daaruit valt af en toe wat lichte regen. De noordwestenwind neemt af en de temperatuur daalt naar 12 graden.

Morgenochtend zijn er in het oosten van het land nog wat wolkenvelden die wat motregen opleveren. In het westen is het droog en breekt de zon door.

Morgenmiddag laat de zon zich ook landinwaarts af en toe zien en ziet het weer er een stuk vriendelijker uit dan de afgelopen dagen.

De noordwestenwind is dan nog maar matig en de temperaturen lopen op naar 18 tot 19 graden aan zee. In het binnenland wordt het 20 tot 21 graden.

Woensdag wordt het 20 tot 24 graden, maar zijn er vrij veel wolkenvelden.

Donderdag wordt met een matige, naar oost draaiende wind drogere en warmere lucht aangevoerd. Er is volop zon en de temperaturen lopen verder op naar 21 tot 26 graden.

Vrijdag en in het weekeinde wordt het nog warmer en kan het in het zuidoosten lokaal 30 graden worden. De zon blijft actief, maar met name op zaterdag kan tegen het eind van de dag lokaal een onweersbui vallen.