Batman 6 verslaat Spider-man 3

LOS ANGELES, 21 juli. De nieuwe Batman-film The Dark Knight, die vrijdag in de Verenigde Staten in première ging, heeft dit openingsweekend alle bezoekersrecords gebroken. De film bracht het eerste weekend 155 miljoen dollar (98 miljoen euro) op. Daarmee bracht The Dark Knight ruim 4 miljoen dollar meer op dan de vorige recordhouder, Spider-Man 3 uit 2007. Die film scoorde het eerste weekend 151 miljoen dollar. De vliegende start is een indicatie dat The Dark Knight de grootste bioscoophit van deze zomer gaat worden. De film is de zesde in de nieuwe reeks die in 1989 begon. Met de vijfde, Batman Begins, reanimeerde Britse regisseur Christopher Nolan de ingedutte reeks over de superheld. In de nieuwe film neemt miljonair Bruce Wayne, die `s nachts als vleermuis verkleed de misdaad bestrijdt, het wederom op tegen de superschurk The Joker. Acteur Heath Ledger, die in januari overleed, wordt door critici al getipt voor een Oscar voor zijn vertolking van The Joker. The Dark Knight is vanaf donderdag in Nederland te zien.