5 Huiveren

Gliese 710 komt op ons af www.exitmundi.nl

Exit mundi

De 50 beste scenario’s door Maarten Keulemans, www.exitmundi.nl, te koop via o.a. bol.com, 16,95 euro

Gliese 710. Bij sommige mensen (sterrenkundigen, voornamelijk) zal de naam een belletje doen rinkelen. Bij anderen doemt misschien het beeld op van een soort supersnelle schaats. Maar nee, het is een ster, en ook nog een die met een rotvaart op ons afkomt. Waren we vroeger bang dat de minder lieve neefjes van E.T. voor het einde van onze wereld zouden zorgen, tegenwoordig lijkt het er eerder op dat we door een uit de kluiten gewassen rotsblok naar (g)een andere wereld worden geholpen. Of, als je Bill Brysons’ A Short History of Nearly Everything gelezen hebt, Yellowstone Park helpt daar een handje bij. Vijftig van deze opbeurende scenario’s voor het einde van de wereld zijn al een tijdje verzameld op exitmundi.nl en nu ook gebundeld in Exit Mundi. Niet alleen natuurverschijnselen komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook bijbelse zaken zoals de Apocalyps. Fijn vooruitzicht, inderdaad. (MK)