4 Vouwen

Origami is zo gemaakt www.instant-origami.com

Instant Origami

www.instant-origami.com

Een Zweed van 34 jaar. Dat is alles wat er te vinden is over de persoon achter deze site, die afgelopen juni zijn versimpelde versie van het eeuwenoude origami lanceerde. Geen urenlang prutswerk, maar snel handelen. Alle figuurtjes ontstaan binnen vijf seconden. De verschillende origamikunsten worden door middel van korte filmpjes vertoond. Het begint allemaal serieus met een paar handen in beeld die het papiertje voorzichtig aftasten, maar na enkele seconden wordt er woest met het origamipapiertje gepropt en gevouwen, waardoor er iets ontstaat dat je met een beetje fantasie (meestal) wel kunt benoemen. Je kunt onder meer bewonderen hoe de maker een boot, een orka, een masker en een octopus ‘vouwt’. Op de Instant Origami YouTube Channel (zoek op YouTube op ‘instant origami’), kun je je eigen origamikunsten achterlaten. (EH)

Met bijdragen van Esther Holtkamp, Malin Kox, Sofie Vanlommel, Irene de Vette en David Vlietstra