3 Oefenen

Even oefenen op een klef stelletje www.photonhead.com/simcam

Ben je al toe aan een dure camera?

www.photonhead.com/simcam

Je hebt al jaren zo’n camera die je gemakkelijk in je borstzakje kunt bewaren, maar nu wil je meer. Je wilt kunnen spelen met de sluitertijd, de ISO-waarde en het diafragma, want daar heb je weleens van gehoord. Wat het allemaal precies betekent, weet je nog niet. Maar voordat je een dure camera gaat aanschaffen ben je nog van plan uitleg te vragen aan die ene vriend. Of, als je het liever zelf doet, alles op internet op te zoeken. De uitleg is op Wikipedia te vinden, maar even oefenen kun je alvast op de site photonhead.com. Daar kun je met een soort camerasimulator zelf variëren met de shutter (sluitertijd), aperture (diafragma) en de ISO-waarde. Aan de voorbeeldfoto’s van een klef stelletje, een paarse lelie of een bebaarde monnik kun je zien of jouw instellingen een mooie foto zouden hebben opgeleverd. (DV)