1 Bekijken

Stijlvolle creaties uit München www.styleclicker.net

Hippe mensen kijken

www.styleclicker.net

Om hippe mensen te kijken, hoef je niet langer dure koffies te drinken in cafés waar je met moeite binnengeraakt. Dankzij het democratische internet zijn hipcats en fashionista’s overal ter wereld slechts een muisklik van je verwijderd. ‘Styleclicker’ is het pseudoniem van een Duitse blogger uit München die naar eigen zeggen meer schoenen heeft dan zijn vrouw en nooit op stap gaat zonder camera. Daarmee fotografeert hij mensen op straat van wie hij vindt dat ze genoeg ‘stijl’ hebben. Op zijn blog staan links naar medefashionbloggers, van Amsterdam tot Zürich, zodat je wereldwijd kan trendwatchen. Dat je van Tel Aviv tot Warschau dezelfde types tegenkomt, is te danken aan drie namen die je zelfs in het Hebreeuws en Cyrillisch herkent: Zara, H&M en Topshop. Een nieuwe promotor van eenvormigheid dient zich al aan: American Apparel is populair op alle continenten. Enige creativiteit moet je in Azië en Oost-Europa zoeken. De Aziatische fashionista’s lijken wel wandelende sculpturen. En in Oost-Europa kun je ook nog origineel uit de hoek komen – daar wordt H&M meer gemaakt dan gedragen. (SV)