Winst mobieltjesmaker Sony Ericsson fors gedaald

De winst van mobieltjesfabrikant Sony Ericsson is in het tweede kwartaal van dit jaar fors gedaald. Het bedrijf haalde het afgelopen jaar 6 miljoen euro winst, tegenover 220 miljoen euro in het zelfde kwartaal van vorig jaar. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Een woordvoerder van het bedrijf zei gisteren tegen persbureau AP dat het bedrijf het komend jaar wereldwijd 2.200 mensen gaat ontslaan om kosten te besparen. Het bedrijf wil jaarlijks 300 miljoen euro besparen.

Sony Ericsson heeft last van de verminderde vraag naar de duurdere mobiele telefoons en de dalende prijs. Het bedrijf verkocht het afgelopen kwartaal 24,4 miljoen mobieltjes, tegenover 24,9 miljoen in 2007. De omzet daalde in het tweede kwartaal met ruim 9 procent naar 2,82 miljard euro. In hetzelfde kwartaal van 2007 was g de omzet nog 3,11 miljard euro.

De Finse concurrent Nokia maakte afgelopen week juist bekend dat de winst in het afgelopen kwartaal was gestegen.