Radio Voorkeur

NOS De Avondetappe.Terugblik vanuit de studio in Hilversum op de etappe van de dag en de prestaties van de Nederlandse wielrenners. Radio1, 22.00 - 23.00u.

Opium. Kunst- en cultuurprogramma. Een compilatie van opmerkelijke gesprekken van het afgelopen seizoen: Schrijfster Marjan Berk over haar boek Rijk! en het winnen van de lotto, arts en filosoof Bert Keizer over de brieven van negentiende-eeuwse dichteres Emily Dickinson, en filmmaakster Denise Janzée en haar documentaire over moeder Willeke van Ammelrooy. Radio1, 19.00-20.00u.

Nachttrein naar Napels.Negendelige serie livegesprekken met hoofdrolspelers uit de media. In de derde aflevering is tv-regisseur Bert van der Veer te gast. Henk van Middelaar praat met hem over keuzes in het nieuws. Radio1, 0.00-1.00u.

Verre Verwanten. Vanuit de oude luchtverkeerstoren op Schiphol praat Ben Kolster met luchtvaarthistoricus en fotograaf Thijs Postma en de directeur van het Aviodrome, Arno van der Holst, over pioniers Jan Hilgers, Jan Olieslager, Anthony Fokker en Albert Plesman. Radio5, 14.00-14.45u.