Radio Voorkeur

Themazondag. Klassiek in pop, van Beatles tot Bach. All you need is love en een mooie melodie. Een popliedje is geboren. Niet alleen The Beatles lieten zich inspireren door oude meesters, ook Simon & Garfunkel, Procul Harum, Miguel Rios en vele anderen keken het kunstje af, zoals te horen is in de geselecteerde muziekfragmenten. Radio 4, 10.00-12.15u.

O.V.T. Derde aflevering in de serie Het zwijgen opgelegd, de geschiedenis in zeven executies. David Onnekink, Astrid Stilma en Fik Meijer over de onthoofding van Maria Stuart: de geëxecuteerde als tegenkoningin en katholiek. Radio 1, 10.15-11.04u.

De Lotusvijver: Alleen is eenzaam? Jaren geleden ontdekte Cily Zengerink een vorm van alleen-zijn die goed en helend is. Volgens haar maken we een ontwikkeling door van alleen-zijn naar al-één-zijn. Een grote transformatie. Zij vertelt hoe deze omslag in het denken en zijn kan worden bewerkstelligd. Radio 5, 14.15-15.00u.

Diskotabel. Recent verschenen cd’s worden besproken door componist en dirigent Richard Rijnvos. Radio 4, 16.30-18.00u.