Racepiloten boven centrum Rotterdam

Racepiloten boven centrum Rotterdam Rotterdam, 19 juli. Twaalf stuntvliegers zijn deze week neergestreken in de hangars van Rotterdam Airport. Vandaag en morgen vliegen de racepiloten boven de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam in het kader van de Red Bull Air Race. Een woordvoerster van het evenement meldde gisteren dat nog niet alle 28.500 kaarten verkocht zijn. Vandaag blijven de nodige plekken hoogstwaarschijnlijk onbezet. De race trok drie jaar geleden nog circa 700.000 mensen. Maar toen was het nog gratis. Drie jaar geleden was Rotterdam voor het eerst gastheer van de race. Toen waren er acrobatische stunts te zien. Nu mag er uit veiligheidsoverwegingen niet meer onder de Erasmusbrug door worden gevlogen. In plaats daarvan vliegen de piloten vlak langs metershoge pylonen.Bij de milieudienst kwamen ruim 500 klachten binnen over geluidsoverlast tijdens de testvluchten. Veel Rotterdammers zijn van mening dat het ‘vervuilende vliegfestijn’ op gespannen voet staat met de milieuambities die de stad heeft. Rotterdam is de vijfde stopplaats in de wereldwijde competitie, die begin november wordt afgesloten in het Australische Perth. Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold rotterdam redbull airrace foto rien zilvold Zilvold, Rien