‘Napels vrij van vuilnis’

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft gisteren verklaard dat de vuilniscrisis in Napels en omstreken voorbij is. „Napels en Campania zijn weer westerse plaatsen, schoon en ordelijk”, zei Berlusconi na een kabinetsvergadering die in Napels plaats had. Toen Berlusconi in mei aan de macht kwam, liet hij zijn kabinet ook in Napels vergaderen om te onderstrepen dat de afvalcrisis hem ernst was. De Napolitaanse vuilnisdiensten hielden in december vorig jaar op met het ophalen van vuil en er bestaat een chronisch gebrek aan afvalverwerkingscapaciteit.

Berlusconi gaf toe dat de crisis nog niet volledig ten einde is en dat „drie jaar” nodig zijn voor een definitieve regeling. De senator Roberto Della Seta, lid van de oppositionele Democratische Partij, wees erop dat er in de omgeving van de stad Napels nog „duizenden en duizenden tonnen” afval liggen. (AFP, Reuters)