Film van de dag

Jamie Lee Curtis en Pierce Brosnan in de spionagethriller The Tailor of Panama The tailor of Panama Year:2001 Director: John Boorman Pierce Brosnan Jamie Lee Curtis PHOTOS12

The Tailor of Panama. Verrukkelijk cynische anti-spionage-spionage-film met de toen net ex-Bond Pierce Brosnan als in ongenade gevallen Brits geheim agent. In Panama kan hij weinig kwaad, denken zijn superieuren, maar eens in her majesty’s secret service altijd in her majesty’s secret service, dus ook Panama kan alsnog een front in de Koude Oorlog worden. Spitsvondige John le Carré-verfilming drijft op de van dubbele bodems en rookgordijnen voorziene relatie tussen Brosnan en zijn voornaamste informant, een kleermaker met een dubieus verleden (Geoffrey Rush op de toppen van zijn kunnen). Samen brengen zij een Noriega-achtige dictator ten val. Of toch weer niet. Le Carré’s bitterheid over de teloorgang van de Engelse buitenlandse politiek zit in elke porie van de film. Enige verfilming van zijn werk waarvoor hij zelf het scenario schreef.(John Boorman, 2001). RTL 7, 20.30-22.30u.

Dana Linssen

    • Dana Linssen