Diefstal van Warhol en Liechtenstein

Diefstal van Warhol en Liechtenstein STOCKHOLM, 19 juli. Crak van Roy Liechtenstein is een van de vijf kunstwerken die gisteren gestolen zijn uit het Lasse Aaberg museum in Baalsta, vlak bij de Zweedse hoofdstad Stockholm. Inbrekers namen drie werken van Liechtenstein mee – naast Crak nog Sweet dreams, baby en Dagwood – en twee van die andere wereldberoemde popart-kunstenaar, Andy Warhol, Superman en Mickey Mouse. Ook een affiche van Walt Disney werd gestolen. Een woordvoerder van het museum schatte de gezamenlijke waarde van de buit op zo’n 320.000 euro. Foto Reuters A handout image from the Ardberg museum near Stockholm shows a painting by Roy Lichtenstein titled "Crack". Thieves broke into the museum overnight and stole five works, including "Crack", the manager said on July 18, 2008. REUTERS/Abergs Museum/Handout (SWEDEN). NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. REUTERS