Bijna weer zomer

We zitten al een tijdje in een serieuze zomerdip, die nog tot na het weekeinde aanhoudt. Toch gloort er licht aan het eind van de tunnel. In de tweede helft van volgende week gaan de temperaturen drastisch omhoog en wordt het zonniger.

Vandaag kan het soms onweren en zijn er veel buien. Voor de zon is nauwelijks ruimte en samen met een matige tot krachtige westelijke wind is het herfstgevoel compleet. Toch stijgt de temperatuur nog naar 18 tot 21 graden.

Morgen draait de wind naar noordwest en wordt dan vooral langs de Wadden en de Noord-Hollandse kust af en toe hard, kracht 7. Het blijft regenachtig, maar in de loop van de dag zijn er meer opklaringen en neemt het aantal buien af. Het blijft ronduit koel, rond 17 graden.

Ook maandag waait het nog stevig, is het koel en vallen er een paar buien, maar daarna wordt het droger en gaat de zon wat vaker doorbreken.

Dinsdag volgt weer lichte regen, maar met warmere lucht zodat de temperatuur oploopt naar 19 tot 22 graden.

Daarna is het zonniger en wordt het een stuk warmer, vanaf donderdag zelfs 25 graden of hoger. Wel valt er nog een enkele onweersbui.