Zaklamp met videocamera

Swann DVR Flashlight

Ik ga op vakantie en ik neem mee: een zaklamp! En wat voor één: de Swann DVR Flashlight heeft een ingebouwde digitale videocamera. Het idee is even briljant als eenvoudig. Bouw een beeldchip op een goede lantaarn en je hebt gereedschap waar iedere bewakingsdienst blij mee zal zijn. Zo kun je de dief op heterdaad betrappen en meteen bewijsmateriaal verzamelen. Het Hebben-team moest een beetje denken aan de verrekijker met ingebouwde fotocamera: handig voor ornithologen en mensen die naar andere mensen willen gluren. Nu dus ook met bewegende beelden. De Swann Flashlight heeft 128 MB geheugen, maar accepteert ook geheugenkaarten tot 2 GB. De verlichting werkt op basis van 17 ledjes. Het apparaat wordt geleverd met een 12 volt-lader voor in de auto. Foto’s nemen kan ook, en alle bestanden worden naar de pc verzonden.

Marc Hijink

Zie voor meer digitale gadgets:nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink